Românii din diaspora, nemulţumiţi de guvern, protestează în Piaţa Victoriei

Românii din diaspora, nemulţumiţi de guvern, protestează la această oră în Piaţa Victoriei. Circulaţia este blocată în zonă şi au fost înregistrate incidente între protestatari şi forţele de ordine. Pentru detalii suntem în direct cu reporterul RRA, Iulian Olescu:

Reporter: Mai mult sute de oameni, într-adevăr, protestează în continuare în Piaţa Victoriei scandând lozinci împotriva coaliţiei de guvernare, cerând demisia Executivului şi organizarea de alegeri anticipate, însă câteva sute se află şi pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, mai puţin gălăgioase, şi doar iau parte la această manifestare, să spunem aşa. Practic, este blocat în zonă, singura arteră pe care se circulă, fiind cea care face legătura între strada Buzeşti şi Bulevardul Ion Mihalache. În urmă cu aproximativ o oră şi jumătate au avut, într-adevăr, mai multe momente tensionate, protestatarii încercând să se apropie de clădirea guvernului. După intervenţia forţelor de ordine care au utilizat şi gaze lacrimogene, mai multe persoane au avut nevoie de asistenţă medicală. Iată câteva dintre opiniile protestatarilor înregistrate înainte de incidentele cu forţele de ordine.

-: Din Londra, am venit special pentru acest protest. Sunt tânăr. Vreau viitorul aici. Am plecat la 20 de ani. Am pierdut 13 ani din viaţă.

-: Din Germania, pentru că nu e posibil ca o ţară europeană în secolul XXI să fie condusă de un dublu condamnat penal. Aşa ceva nu este de conceput. În primul rând, alegeri anticipate şi de acolo restartăm totul.

-: Eu am venit de la Madrid, pentru a fi liberi. Democraţia se va pierde. Vom intra într-o dictatură mafiotă. Şi aşa suntem deja.

-: Din Anglia, protestăm. Nu suntem de acord cu tot ce s-a făcut până acum şi sperăm ca acest guvern să cadă cât mai repede.

Reporter: În acest moment, situaţia este relativ mai calmă, însă jandarmii, prezenţi în număr mare în zonă au format un cordon, delimitând perimetrul în care se desfăşoară manifestaţia./aburtica/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 10 august