Realizator: Cristian Bâcâin – Protestul neautorizat din Piaţa Victoriei, iniţiat de asociaţii ale diasporei faţă de actuala guvernare, a fost marcat aseară de numeroase confruntări între unii protestatari şi forţele de ordine. Mai mulţi manifestanţi au agresat doi jandarmi, între care o femeie, care a fost transportată la Spitalul Floreasca, determinând forţele de ordine să acţioneze pentru dispersarea protestatarilor. În timpul violenţelor faţă de cei doi jandarmi, acestora le-au fost sustrase armele individuale, iar structurile MAI au fost mobilizate pentru identificarea vinovaţilor. În timpul evenimentelor, reporterul nostru, Alex Buzică, a stat de vorbă cu o parte dintre persoanele aflate pe străzile adiacente Pieţei Victoria.
-: Am venit din Franţa special pentru protest. Am prieteni cu care am venit, sunt răniţi din cauza bombelor pe care le trag ei în continuu. În Franţa am văzut manifestări, poliţaii înconjoară, dar nu trag în ei, nici cu gaze lacrimogene.
-: Cum să fiu? Îndârjit. Aşa că, dragă PSD, îţi mulţumim frumos! Asta este o motivare în plus pur şi simplu.
-: În primul rând am venit aici pentru că nu sunt mulţumit deloc de guvernarea actuală. Şi, în legătură cu violenţele care s-au întâmplat aici, cu violenţele Jandarmeriei, sunt de părere că nu ar fi trebuit să se folosescă o asemenea forţă împotriva noastră, pentru că am fost paşnici. Bănuiesc că au fost violenţe locale, care puteau fi eradicate în alte moduri.
Realizator: Potrivit datelor preliminare, aproximativ 440 de persoane, dintre care 24 de jandarmi, au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 65 de oameni au fost transportaţi la spitale din capitală, 9 fiind jandarmi – notează ISU Bucureşti. Se pare că doi copii au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu – ne-a declarat aseară coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa. Proteste au avut loc şi în alte oraşe din ţară, dar s-au încheiat fără incidente majore./atataru

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (11 august)