Protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei continuă şi la această oră

Protestul antiguvernamental din această seară din Piaţa Victoriei continuă şi la această oră. Câţi oameni mai sunt acum şi care este atmosfera ne spune în direct Alex Buzică.

Reporter: Bună regăsire! În Piaţa Victoriei mai sunt câteva mii de oameni, de la zeci de mii au rămas mii după ultimele estimări, aşa cum vorbeam şi cu cineva de la Jandarmeria Română. Oamenii au început să plece spre casele lor, mai ales familiile şi copiii. Mai sunt prezenţi şi foarte mulţi români veniţi special din diaspora pentru acest eveniment. Am văzut steagul austriac şi steagul Canadei – chiar în aceste momente este lângă mine. Cred că este şi o familie venită special din Austria.

Am văzut şi foarte multe grupuri compacte, nu aş vrea să-i numesc huligani, de ce nu suporteri ai unor echipe de fotbal după fizionomie şi după ce scandează, pentru că au venit echipaţi cu acele tobe pe care le vedem pe stadion. Dar toate lucrurile sunt sub control. Jandarmeria Română nu a dat o oră exactă pentru cei prezenţi aici. Cred că până în orele 24:00 o să stea protestatarii – nu aş vrea să dau informaţii eronate. În momentul de faţă, aşa cum puteţi auzi şi dumneavoastră pe fundal, oamenii încă protestează şi scandează lozinci. Şi aşa cum mi-a plăcut mie să numesc: protestul neautorizat, din această seară, este unul paşnic al vuvuzelelor.

Realizator: Mulţumim./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 11 august