Protestatarii din Piaţa Victoriei au plecat spre case

Zeci de mii de oameni au fost aseară în Piaţa Victoriei din capitală. S-au scandat lozinci antiguvernamentale şi s-a cerut demisia celor responsabili de violenţele din ajun. Oamenii au manifestat paşnic, deşi mitingul nu a fost autorizat de primărie. Situaţiile de urgenţe medicale înregistrate aseară, nu au fost generate de agresiuni – ne-a spus reporterul RRA Alex Buzică, aflat şi acum în Piaţa Victoriei. Bună seara, Alex!

Reporter: Bună regăsire! Într-adevăr, lucrurile încep să revină la normal. Chiar ultimii protestatari, printre ultimii pleacă din Piaţa Victoriei, dar aceştia au spus că vor reveni. Acest protest neautorizat nu a fost cu incidente în această noapte. Vorbeam cu un jandarm mai devreme şi spunea că vor rămâne până când ultimul protestatar va pleca din Piaţa Victoriei, dar ei vor rămâne în continuare în faţa guvernului, aşa cum este şi normal.

Piaţa va fi curăţată şi în această seară de firma de salubrizare, care se ocupă cu curăţenia Bucureştiului, iar traficul o să revină la normal. Chiar când am plecat, Calea Victoriei era închisă, maşinile aşteptau, erau foarte mulţi pietoni, deci, iată o şansă pentru cei care au ieşit la plimbare sâmbătă seara pe Calea Victoriei.

A fost un protest paşnic, nu au fost incidente şi, aşa cum am tot repetat toată seara, a fost un protest al vuvuzelelor, acele trompete care s-au auzit de două zile în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Atât momentan, dacă apar şi alte informaţii pe parcurs cu siguranţă o să aflăm.
Realizator: Mulţumim, Alex. Mii de oameni au ieşit şi ieri în stradă marile oraşe, printre care: Cluj, Sibiu, Braşov, Timişoara, Iaşi, Arad, Bacău sau Constanţa./rpatulea/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 12 august