Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” de la București în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin

Primăria Capitalei, prin Opera Comică pentru Copii, organizează, pentru al doilea an consecutiv, spectacolul itinerant „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” regizat de maestrul Cristian Mihăilescu. Evenimentul artistic va avea loc pe 23 august, de la ora 19:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii din București și în 25 august, de la ora 20:00, în Pădurea Crihala din Drobeta Turnu-Severin. Aici, timp de două zile, în perioada 25-26 august, localnicii sunt invitați la un festival dedicat Dunării organizat în Cetatea Medievală a Severinului. Spectacolul „Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” a fost organizat, pentru prima dată, în 2017, în București și în Tulcea, și face parte dintr-un program cultural multianual finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Vocea Dunării de la Vărsare la Izvoare” este un spectacol itinerant care are în centru simbolul Dunării, atât ca reper geografic, cât și ca punte delegătură între diferite popoare și culturi. Spectacolul prezintă multitudinea de stiluri și influențe culturale dunărene, aduse în fața publicului prin intermediul unor artiști tineri și talentați, alături de soliști, balerini sau dansatori consacrați. Ei vor prezenta momente artistice din cât mai multe stiluri, în concordanță cu specificul național și cu puternice influențe dunărene.

„România are șansa să fie mângâiată de acest mare fluviu care străbate Europa și să fie gazda locului în care el se contopește cu Marea Neagră.Dunărea influențează viața oamenilor, dar și cultura zonelor pe care le traversează, iar aceasta este și ideea acestor concerte, să materializeze cultura speficic dunăreană. Este al doilea an în care organizăm acest eveniment artistic și succesul concertelor de anul trecut confirmă că demersul nostru, acela de a uni orașe și țări, și-a atins ținta. De-a lungul istoriei românilor, Dunărea a făcut istorie: a fost o punte de legătură, dar și un zid de apărare. În acest an, în care aniversăm centenarul celui mai important moment din istoria noastră, Dunărea ne adună din nou împreună și ne aduce mai aproape de Europa. Va fi un spectacol cu colective artistice deosebit de valoroase și cu soliști de prestigiu din orașe dunărene”, a precizat regizorul Cristian Mihăilescu într-un comunicat primit la redacţie.

RADOR – 13 august