Ultima zi a Târgului de carte „Gaudeamus” Litoral

Târgul de carte Gaudemus Litoral îşi închide, astăzi, porţile, după aproape o săptămână, în care le-a adus turiştilor aflaţi la malul mării oferte editoriale dintre cele mai diverse, inclusiv carte pentru copii. Iar aseară, cei prezenţi au putut urmări concertul susţinut de Orchestra de Muzică Populară Radio, după cum transmite colegul nostru de la Radio România Constanţa, Adrian Băncilă:
Reporter: A fost, din nou, o seară minunată pe litoral cu evenimente la cortul Gaudeamus şi pe scena din apropiere. Am deschis cu o seară de poezie în care tema centrală a fost marea, în creaţii poetice. Aici am avut ocazia să o cunoaştem pe Elena Olaru, elevă în clasa a XII, care are deja un volum de 80 de poezii.
Elena Olaru: Am publicat anul acesta primul meu volum de versuri intitulat „Cuvinte şi pixeli’ şi cuprinde majoritatea poeziilor mele scrise în toţi anii de liceu.
Reporter: De cât timp scrii poezie?
Elena Olaru: Scriu de când am început să frecventez Cercul de creaţie literară din Medgidia, din clasa a V-a.
Reporter: Elevă în clasa a X-a, Mihai Petrov îmbină poezia cu teatrul.
Mihai petrov: Această pasiune a venit spontan, în clasa IX-a. Colegii mei au intrat în clasă, la o oră de matematică, şi au început să ne întrebe pe rând dacă am dori să participăm la un curs de teatru. Eu am spus că ar fi o oportunitate bună să îmi dezvolt stima de sine, încrederea în mine, şi am fost de acord.
Reporter: Nicoleta Sava este pasionată de artă, iar atunci când s-a ivit ocazia de a participa la Gaudeamus a spus „Da’ din toată inima;
Nicoleta Sava: „Îmi afund picioarele în nisip şi ascult vocea. Închid ochii. Mă simt în siguranţă. E caldă, e unică. E marea”.
Reporter: Seara nu a însemnat doar poezie. Orchestra naţională de Muzică Populară Radio şi invitaţii săi le-au oferit celor prezenţi un spectaol extraordinar:
-: Ne place, ne place. Frumos. Sunt adepţii muzicii populare.
-: Superb. N am ce zice, nu cuvinte. Nu mă aşteptam să prind oferta aceasta.
Reporter: Seara a fost entuziasmantă şi a prefaţat bucuria sărbătorii la malul mării a Zilei Marinei Române şi a unei importante zile pentru foarte mulţi români./amirea/sdm2

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (15 august)