Cel mai mare târg de meșteșugari din România, la Muzeul ASTRA în acest weekend

Peste 250 de meșteri populari din România și Republica Moldova vin în acest weekend la Muzeul ASTRA din Sibiu pentru a participa la a 35-a ediție a Târgul Creatorilor Populari din România, cel mai mare târg de meșteșugari din România. Pe lângă expozanții cu produse tradiționale din toată țara, până duminică 19 august, muzeul va găzdui și concerte, dansuri populare dar și ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale.
Cunoscut şi sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, Târgul Creatorilor Populari reuneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării. 

,,Și în acest an, evenimentul va sta sub semnul interactivității și asta pentru că ne dorim să încurajăm o simbioză între minunile pe care le crează meșterii populari, pe de o parte, și vizitatorii Muzeului. Meșterii populari se vor răspândi prin Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, unde vor susține ateliere interactive”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

11 membre ale șezătorii online Semne Cusute, coordonate de doamna arhitect Ioana Corduneanu, vor susține pe toată durata târgului ateliere demonstrative de tors, țesut, croit, cusut sau brodat ii și cămăși tradiționale la Gospodăria din Râșculița. De asemenea, începând de joi, 16 august, până duminică, 19 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshopuri de dansuri populare organizate de Ansamblul Tudoritele din raionul Ungheni, Rep Moldova. În program mai sunt ateliere de teatru intearctiv (Teatrul Mic din Sibiu), workshopuri de dansuri săsești și spectacole de dansuri populare și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber.

Proiectul se desfășoară în contextul Anului European al Patrimoniului Cultural (EYCH 2018), informează un comunicat primit la redacţie.

Sinteză: Mariana Drăgoi