Gaudeamus Litoral 2018 pe scurt: mii de vizitatori, zeci de premii și o atmosferă de neuitat

Ediția cu numărul 10 a Târgului Gaudeamus Litoral, organizat de Radio România în perioada 11 – 15 august în Piațeta Perla din Mamaia, s-a încheiat aseară mult prea repede, în opinia iubitorior de carte aflați la mare în aceste zile. Zeci de premii acordate la Tombola Gaudeamus, o ofertă de carte și jocuri extrem de tentantă și un program bogat de evenimente literare și muzicale au constituit punctele majore de atracție pentru cei circa 8.000 de vizitatori care au ajuns în acest an la Gaudeamus Litoral.

Evenimentul s-a derulat sub semnul mai multor aniversări – Centenarul Marii Uniri, 90 de ani de Radio România, 140 de ani de la unirea Dobrogei cu România și 10 ediții de Gaudeamus la malul mării – fiecare dintre ele marcată prin proiecte și evenimente specifice Târgului Gaudeamus. Târgul GAUDEAMUS Litoral 2018 a fost organizat de Radio România, prin Echipa Gaudeamus și Radio Constanța, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a fost domnul conf. univ. dr. Daniel Citirigă, Prodecan al Facultății de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității Ovidius din Constanța.

Premiile Târgului GAUDEAMUS Litoral 2018, decernate în cadrul festivităţii care a avut loc miercuri, 15 august, la ora 19.00, sunt următoarele:

Trofeele GAUDEAMUS acordate expozanţilor prin Votul Publicului

Trofeul GAUDEAMUS: locul 1 – Editura Nemira, locul 2 – Grupul Editorial AR şi locul 3 – Editura Humanitas

Premiul pentru „Cea mai râvnită carte a târgului” a fost acordat Editurii Arthur (Grupul Editorial ART), cel care a publicat seria „Harry Potter” de J.K. Rowling, cea mai votată de către vizitatori.

Trofeul Presei a revenit cotidianului „Cuget Liber” – secţiunea publicaţii și postului Europa FM – secțiunea radio.

Premiul Miss Lectura a fost câştigat de domnişoara Maria Dobre, premiul constând într-o tabletă oferită de IndECO Grup.

Proiecte Radio România derulate la GAUDEAMUS Litoral 2018

Standul Centenar, care a reunit o selecție generoasă de volume cu această tematică, adresate atât specialiștilor, cât și celor mai tineri cititori, amenajat de Radio România cu sprijinul editurilor Litera, Humanitas și RAO și al Muzeului Național de Istorie și Arheologie din Constanța;

Tombola Gaudeamus, derulată, la aniversarea a 90 de ani de radiofonie românească, din 90 în 90 de minute, pe baza buletinelor de Vot al Publicului Premiile Tombolei Gaudeamus, pe Litoral, au fost: un zbor de 30 de minute deasupra litoralului românesc, oferit de Regional Air Services și câștigat de doamna Claudia Diaconescu, 12 vouchere în valoare de câte 300 de lei, oferite de Emex pentru achiziționarea de produse ale companiei și articole sportive (seturi de badmington și tenis de masă, mingi de volei și fotbal) oferite de sportpartner.ro.

•Seria de concerte care a însuflețit atmosfera din Piațeta Perla în serile de 13, 14 și 15 august, inițiate de Radio România Constanța și oferite de Orchestra de Muzică Populară a Radiodifuziunii Române, Asociația Culturală Belle Arti și Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”

Târgul Gaudeamus Litoral – eveniment organizat de Radio România, în colaborare cu Primăria Municipiului Constanța

Partenerii ediției

Partener principal: BRD Groupe Société Générale Parteneri: Emex, sportpartner.ro, Borsec, Rose Mary, IndECO Grup, Raja SA Constanța, RATC Constanța, Regional Air Services, Statul Major al Forțelor Navale – Muzica Forțelor Navale, Centrul Cultural Județean Constanța “Teodor T. Burada”

Parteneri media: Agenția de Presă Rador, Alpha Media TV, Constănțeanul, Litoral TV, mediaTRUST, Televiziunea Media TV, www.evenimente-constanța.ro, Ziua de Constanța

Următoarea etapă a Caravanei Gaudeamus va avea loc în Brașov – eveniment în premieră – în perioada 29 august – 2 septembrie.