Filmul „Dragoste 1 – Câine” al regizorului Florin Şerban a obţinut cele două premii Partner”s Awards la Festivalul de Film de la Sarajevo

Cel mai nou film al regizorului Florin Şerban, intitulat „Dragoste 1 – Câine”, a obţinut cele două premii Partner’s Awards la Festivalul de Film de la Sarajevo. Pelicula este prima parte dintr-o serie de filme de dragoste reunite sub numele „Trilogia Balcanică” şi îi are în rolurile principale pe Valeriu Andriuţă şi Cosmina Stratan. Ianna Ioniţă l-a intervievat pe Florin Şerban.

Florin Şerban: Unul e Premiul Reţelelor de Cinematografe de Artă din Europa, care ne înlesneşte intrarea în cinematografele de artă, celălalt e Premiul Cineuropa, care se acordă pentru calitatea artistică. Filmul premiat se numeşte „Dragoste 1 – Câine”, e primul film dintr-o trilogie pe care intenţionez să o fac asupra dragostei; în rolul principal e Valeriu Andriuţă, care joacă rolul unui pădurar singuratic care la un moment dat descoperă o femeie bătută în pădure, o ia, o îngrijeşte şi încet, încet se îndrăgosteşte de femeia asta. Femeia e jucată de Cosmina Stratan.

Filmul „Dragoste 1 – Câine” va intra in cinematografele din România în această toamnă./dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 august