2018. augusztus 20

Mintegy 300 szakszervezeti tag tiltakozott a bukaresti metrótársaság pénzügyi helyzete miatt

A Szállitásügyi Minisztérium épülete előtt tiltakozók felhivták a figyelmet a földalatti vasútak biztonságára, megemlitve az utóbbi időben történt műszaki jellegű incidenseket.Véleményük szerint a problémák orvoslására 500-600 személy alkalamzására lenne szükség. A szakszervezetiek elégedetlenek amiatt is, hogy a Szállitásügyi Minisztérium nem irta alá a szerződés meghosszabbitását a Metrorex Szakszervezet által fenntartott válallattal a metrónál működő kereskedelmi helyiségkre. A minisztérium szerint a tiltakozás oka nem más, mint a kereskedelmi helyiségek problémája.A tiltakozók közölték, hogy az ősztől készek általános sztrákjkba lépni, amennyiben nem rendeződnek a problémák. (RADPR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.20)

Gondozóikra támadtak a medvék a brassói állatkerben

Hétfő délelőtt a medvék megtámadták a brassói állatkert két gondozóját. Az egyik gondozó állapota súlyos, mig a másik több sérülést szenvedett, közölte Luiza Dănilă, a Brassó Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség (ISU) szóvivője. A medvék akkor támadtak gondozóikra, amikor ketrecüket takarították. A két gondozót a brassói sürgősségi kórházba szállították.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.20)

Behívták a legfőbb ügyészségre a Román Csendőrség vezetőjét

Ionuţ Cătălin Sindile ügyvivő csendőrfőkapitánnyal a két intézmény közötti együttműkődési lehetőségeket elemezték az augusztus 10-én és 11-én, a Victoria téren szervezett kormányellenes tűntetésen erőszakosan fellépő személyek azonositása érdekében Eközben egyre többen emelnek panaszt a katonai ügyszségen a bukaresti csendőrség brutális eljárása miatt. (RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.20)

A románok költöttek a legkevesebbet pihenőszabadságuk alatt

Az Európai Unió statisztikai irodája, az Eurostat beszámolója szerint 2016-ban egy román állampolgár mindössze 125 eurót költött pihenőszabadsága alatt, azaz 2,5-ször kevesebbet az európai átlaghoz képest. A ranglistán a románok az utolsó előtti helyet foglalják el, és már csak a lettek következnek utánuk. Az ellenkező póluson a luxemburgi lakosók állnak, akik 768 eurót szenteltek pihenőszabadságra.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.20)

Elhúnyt egy férfi, aki sérüléseket szenvedett az augusztus 10-ei tűntetésen

Elhúnyt egy férfi keddre virradólag az alexandriai sürgösségi korházban, aki az augusztus 10-ei kormányellenes tűntetésen sérüléseket szenvedett. A teleormani 68 éves férfit öt nappal később a tűntetések után szállitották korházba belső vérzéssel, közölték az orvosok.A tűntetésen a férfi orrvérzés miatt orvosi ellátásra szorult. Az elsősegélynyújtás után az orvosi szakértők korházba szállitását javasolták, de a férfi aláirásával visszautasitotta.(RADOR HIRÜGYNÖKSÉG – 08.20)

Rozália Gănciulescu, RADOR