„Belgradul este soluția pentru cei care caută destinații alternative și orașe care nu sunt invadate de turiști”, apreciază cotitianul britanic „The Telegraph”, enumerând șapte motive pentru care Belgradul merită vizitat, având în vedere calitatea și prețul. Primul se referă la partea financiară, prețurile pentru transportul în comun, alimente și băuturi fiind foarte mici. Al doilea motiv intitulat „Două râuri la preț de unul”, precizează că Belgradul este situat la confluența Dunării cu Sava, care este o atracție turistică, deoarece desparte Belgradul Vechi de cel Nou.

În Belgrad se află Catedrala Sf. Sava – cel mai mare lăcaș ortodox din lume – acesta este cel de-al treilea motiv pentru care Belgradul merită să fie vizitat. Pe locul patru, „The Telegraph” plasează „tradiționalii mici care nu trebuie ratați”.
Una dintre atracții este și Cetatea Kalemegdan situată într-un mare parc al capitalei Serbiei. Apoi cotidianul britanic menționează calea ferată Belgrad – Bar, care leagă capitala Serbiei de cel mai mare port muntenegrean, subliniind că se călătorește prin munți, dealuri, pe lângă lacuri care oferă satisfacții unice.

Al șaptelea motiv ar fi arhitectura diversă a orașului, blocuri turn din era comunistă, dar și noul cartier Zemun și cartierul boem Skadarlija, care amintește de farmecul din Montmartre.

„Mai mult de 40 de invazii au colorat arhitectura orașului și au pictat istoria sa cu sânge, dar orașul a renăscut datorită bogatei scene artistice și culturale” – apreciază cotidianul britanic. „Mergeți la Belgrad înainte de a fi descoperit de alții” – concluzionează „The Telegraph”, adăugând că „în Europa de Est există câteva capitale, în frunte cu Belgradul, Bucureștiul și Bratislava care pot depăși Cracovia, Praga sau Budapesta, atât în ce privește prețurile, cât și atracțiile”./rmihaj/vdraguta

www.indeksonline.rs – 21 august