EURONEWS: Utilizatorii rețelelor sociale râd de afirmațiile lui Dragnea despre asasinat

EURONEWS (Belgia), 22 august 2018 – Atunci când șeful partidului de guvernare din România a pretins că ar fi fost ținta unei tentative eșuate de asasinat, afirmațiile lui au stârnit multe întrebări și o doză serioasă de scepticism.

Utilizatorii rețelelor sociale s-au apucat imediat să-l ia peste picior pe Liviu Dragnea, după ce el declarase într-un interviu televizat că patru străini au fost trimiși în România de către un personaj celebru la nivel mondial, cu scopul de a-l ucide.

„Cei patru asasini letali au sosit la București”, a scris un utilizator de Facebook, atașând o poză cu celebrii pinguini din filmul de animație „Madagascar”.

„Tentativa de asasinat a lui Dragnea, 2017, alb-negru”, a scris un altul, atașând o fotografie a lui John F. Kennedy.

Întrebat de moderator dacă îl suspectează pe finanțistul George Soros că s-ar afla în spatele tentativei, Dragnea a răspuns: „Eu nu mă gândesc la el, el se gândește la mine.” Demonizarea lui George Soros este o tactică la care Dragnea și susținătorii lui recurg frecvent în critica lor împotriva luptei anticorupție.

„4 asasini. Soros. O singură dorință, o singură năzuință”, a scris altul, făcând o parodie după afișul filmului „Die Hard”.

„Credeam că aceștia sunt cei patru asasini străini plătiți de un binecunoscut personaj de talie mondială”, a scris alt utilizator, atașând o poză cu cele patru Teenage Mutant Ninja Turtles.

Alții au sugerat, ceva mai direct, că Dragnea ar putea suferi de halucinații: „Nino-nino… cei patru asasini au sosit.”

Deși imensa majoritate a comentariilor de pe rețelele sociale sunt critice față de afirmațiile lui Dragnea, unii utilizatori i-au sărit în ajutor pe pagina de Facebook a unei emisiuni TV pro-guvernamentale.

„Dacă e adevărat, trebuie făcut ceva împotriva celor care plănuiesc asemenea acțiuni”, a scris un susținător.

Un altul a scris: „Nu ne surprinde. Să nu uităm că Partidul Social Democrat a atacat multinaționalele, iar acum ele contraatacă.”

Mai multe instituții implicate în protecția și apărarea demnitarilor, inclusiv Serviciul de Protecție și Pază al României, au declarat că nu au cunoștință despre nici un fel de amenințare la adresa lui Liviu Dragnea și că nu există nicio investigație în curs.

Articol de Cristian Gherasim și Andreea Bujor

Traducere: Andrei Suba