Studenţii de la Institutul Politehnic Naţional (IPN) din Mexic au creat o gumă de mestecat care ajută la reducerea stresului, la furnizarea de energie pentru orgnism şi la depăşirea oboselii. Produsul conţine ginseng, un antioxidant natural care luptă împotriva formării radicalilor liberi care provoacă îmbătrânirea celulară. Potrivit studenţilor, ideea este a unui produs ca o alternativă pentru populaţie la băuturile energizante, care au un conţinut ridicat de îndulcitori şi compuşi care produc efecte secundare. Produsul numit Cofee Gin, este potrivit pentru persoanele peste 18 ani care au un consum mare de energie, nu dă dependenţă şi nu are reacţii adverse.
Guma de mestecat include cofeină şi ginseng în cantităţi mai mici decât cele recomandate oficial. O persoană ar trebui să consume 20 de tablete pe zi pentru a egaliza cantitatea de cofeină conţinută într-o ceaşcă de cafea. Lesly Figueroa Santos, Brenda Hernández Velasco și Mario López Luis, creatorii acestei gume de mestecat, detaliază faptul că băuturile energizante, pe lângă cofeină, conţin compuşi care modifică sistemul nervos, cum ar fi taurina. Cofee Gin nu conţine această substanţă şi procesul său de producţie este foarte economic.(surse: www.tribuna.com.mx; www.regeneracion.mx)/aionescu

Ada Ionescu, RADOR