La Braşov, are loc, în premieră, Caravana Gaudeamus

La Braşov, are loc, în premieră, Caravana Gaudeamus. Iubitorii de lectură sunt aşteptaţi, până duminică, între orele 11:00 şi 21:00, în Piaţa „Sfântul Ioan” din centrul oraşului, cu numeroase reduceri oferite de zecile de edituri prezente la eveniment. Cu mai multe informaţii, colegul nostru Dorin Duşa.
Reporter: În Piaţa „Sfântul Ioan” din Centrul Vechi al Braşovului a fost inaugurat Târgul de Carte „Gaudeamus” Radio România. Este pentru prima dată când târgul poposeşte la poalele Tâmpei. 30 de edituri şi agenţii de difuzare de carte îşi vor expune volumele, dar vizitatorii vor avea parte şi de alte evenimente atractive. Dintre acestea menţionăm manifestările dedicate Zilei Limbii Române, care se vor desfăşura în 31 august, în Piaţa „Sfântul Ioan” şi vor fi organizate de Radio România Cultural şi Primăria Municipiului Braşov. La deschiderea oficială a Târgului de Caret „Gaudeamus” Radio România Braşov, a fost prezent şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin.
Georgică Severin: Putem să spunem că, în mod oficial, cu sprijinul autorităţilor locale, a 108-a ediţie Gaudeamus se desfăşoară aici, în paralel cu Cerbul de Aur. Este un element important. De ce? Dincolo de simbolistica locului unde am avut primele cărţi tipărite în limba română, este un centru cultural, centru nodal al vieţii, culturii şi traficului românesc, aici, în centrul României. Vedeţi, /…/ am spus cuvântul ‘centru’, Gaudeamus şi-a găsit locul.
Realizator: Târgul de Carte „Gaudeamus” este organizat de Radio România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Braşov, iar accesul publicului este liber./denisse

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 30 august