Ziua limbii române, sărbătorită la Institutul Cultural Român din capitala Spaniei

Ziua limbii române, sărbătorită ieri, a fost pentru Institutul Cultural Român din capitala Spaniei o ocazie de a arăta publicului biblioteca instituţiei, dar şi pentru a face cunoscute cursurile de limbă română care se organizează la Madrid, Barcelona şi Valencia începând din luna octombrie. Corespondenta noastră Ana Maria Damian relatează.
Reporter: Cei care au vizitat Institutul Cultural Român de la Madrid în aceste zile au avut ocazia să participe la minicursuri de limbă română. Cursurile de română au elevi din ce în ce mai mulţi. Datorită interesului crescut se organizează nu numai la Madrid ci şi la Barcelona şi la Valencia. Ovidiu Miron este coordonator de proiecte la ICR Madrid.
Ovidiu Miron: Cel mai greu pentru spanioli este să pronunţe sunetele specifice ă, î, ş, ţ. Apoi gramatica limbii române, care este foarte complicată, declinările, conjugările, pronumele. Faptul că am fost ţară invitată la Târgul de Carte de la Madrid anul acesta a creat un curent favorabil literaturii române şi tot mai multe persoane vor să citească literatura română, se interesează de România şi desigur sunt şi cuplurile mixte, care au copii bilingvi, prin urmare interesul este tot mai mare de la an la an.
Reporter: Vizitatorii au avut ocazia de Ziua Limbii Române să cunoască şi biblioteca institutului, cu peste 3.000 de volume şi filme dar şi să primească în dar o carte în limba română./menescu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (1 septembrie)