Votați autorii români pentru concursul „Povești europene”!

Concursul de scriere „Povești europene” este un concurs unic de proză scurtă care sărbătorește Europa, literatura și, mai presus de toate, 10 ani de la Premiul Uniunii Europene pentru Literatură, care a fost deschis exclusiv tuturor celor 106 câștigători ai Premiului, de până acum.

Din partea României au intrat Claudiu M. Florian și Ioana Pârvulescu. 36 de autori din 26 de țări ale Uniunii Europene au acceptat să intre în competiție și să scrie o proză scurtă despre Europa, iar textele pot fi citite pe site-ul aniversar.

Votul publicului ( pe http://anniversary.euprizeliterature.eu/) este deschis până în 21 octombrie 2018; cetățenii UE pot vota autorul preferat, intrând, automat, în tragerea la sorți pentru participarea la ceremonia de decernare a Premiului, care va avea loc în luna noiembrie, la Viena.

De asemenea, va avea loc un premiu special al Parlamentului European, acordat de Membri ai Parlamentului European, precum și o mențiune specială pentru patrimoniul cultural.

Întrucât anul 2018 este anul Anului European al Patrimoniului Cultural, un premiu special va fi acordat celei mai bune ficțiuni scurte în care patrimoniul european joacă un rol semnificativ.

Sinteză: Mariana Drăgoi