Premierul Viorica Dăncilă efectuează o vizită în Spania

Realizator: Premierul Viorica Dăncilă se află astăzi în Spania, unde va avea o întrevedere cu omologul său spaniol, Pedro Sánchez şi cu Regele Felipe al VI-lea. Premierul român va fi însoţit de mai mulţi membri ai cabinetului, între care vicepremierul şi ministrul dezvoltarii regionale şi administraţiei publice, ministrul afacerilor externe, cel al apărării, al mediului de afaceri şi al fondurilor europene.
Reporter: Premierul Viorica Dăncilă este aşteptat la palatul guvernamental Moncloa din Madrid la ora 13:00, unde va avea o discuţie cu şeful guvernului spaniol, Pedro Sánchez. În cadrul acesteia, se prevede semnarea unor documente de cooperare bilaterală. Spania şi România au semnat în urmă cu cinci ani un parteneriat strategic. După amiază, şeful statului, Regele Felipe al VI-lea, o primeşte pe doamna Dăncilă la Palatul Regal Zarzuela. Premierul român a precizat ieri, în şedinţa de guvern:
Viorica Dăncilă: Cu prilejul acestei vizite vom discuta aspecte ce ţin de cooperarea în plan european dintre România şi Spania, aprofundarea relaţiilor bilaterale în domeniul economic, al apărării, administraţiei publice, absorbţiei fondurilor europene.
Reporter: În agenda vizitei premierului României nu sunt prevăzute întâlniri cu românii din Spania, care au anunţat însă un protest faţă de prezenţa Vioricăi Dăncilă la Madrid, convocat pe reţelele sociale. În Spania trăiesc aproape 1 milion de români, această ţară fiind şi un partener comercial important al României, cu investiţii de peste 1 miliard şi jumătate de euro./dsirbu

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (6 septembrie)