”Gemenii” Antonio fac legea la naționala U19 a României, selecționată care se pregătește intens pentru startul calificărilor la Europeanul de anul viitor, din Armenia.

Coechipieri la echipele de club de ani buni (în trecut la Timișoara, acum la olandezii de la Groningen), Sefer și Manolache și-au făcut planurile pentru perioada următoare, care cuprinde jocuri de verificare, apoi debutul în competiția care duce către Euro.

” Avem obiectiv să câștigăm ambele partide amicale cu Cipru, să aplicăm în meciuri ceea ce facem la antrenamente. Meciurile cu Cipru și apoi cu Suedia ne ajută foarte mult pentru jocurile din preliminarii. Avem o echipă talentată, avem pretenții mari și nu trebuie să dezamăgim lumea. Ar fi o mândrie să pot duce emblema României cât mai sus. Aș renunța la tot pentru calificarea la European”, spuneAntonio  Sefer, mijlocaș România U19.

” Toți ne gândim doar la calificare, să jucăm bine, să formăm o echipă adevărată. Accederea la un turneu final ar fi ceva imens, o satisfacție de nedescris. Nu există o bucurie mai mare”, apreciază Antonio Manolache, fundaș România U19.

Cei doi puști au plecat din România în vara anului trecut, ambii semnând contracte cu Groningen. S-au adaptat în Olanda, au învățat limba și i-au cucerit deja pe batavi. De altfel, fundașul Antonio Manolache s-a ales și cu porecla ”noul Chivu”, fostul căpitan al naționalei României fiind văzut în continuare ca o supervedetă în fotbalul olandez.

Pentru tinerii din naționala U19 urmează o perioadă de meciuri. Primele sunt amicale, contra Ciprului (8 septembrie, ora 18.00,  la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și 10 septembrie, ora 18.00,  la baza de pregătire de la Buftea), apoi vine Suedia. La mijlocul lunii noiembrie încep jocurile oficiale, iar România va face parte din Grupa 13 alături de Bulgaria, Grecia și Gibraltar, la turneul de calificare găzduit de Bulgaria. Echipele de pe primele două locuri din cele 13 grupe, plus Portugalia și Germania calificare direct, vor participa la Turneul de  Elită, în primăvara viitoare. Câștigătoarele celor șapte grupe din Turneul de Elită, plus Armenia, țara gazdă, vor lua startul la Campionatul European, în vara lui 2019.

Sinteză: Mariana Drăgoi