16 MII PENSIONARI MAI PUŢIN ÎN TRIMESTRUL II 2018 COMPARATIV CU TRIMESTRUL PRECEDENT

În trimestrul II 2018 numărul mediu de pensionari a fost de 5207 mii persoane, în scădere cu 16 mii persoane faţă de  trimestrul precedent; numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4680 mii persoane.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1073 lei, iar raportul dintre pensia medie nominala netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 48,2% (comparativ cu 51,3% în trimestrul precedent);

Comparativ cu trimestrul II al anului precedent numărul mediu de pensionari a scăzut cu 18 mii persoane, iar cel al categoriei apaținând asigurărilor sociale de stat a crescut cu 7 mii.

Pensia medie lunară și pensia medie de asigurări sociale de stat au crescut comparativ cu același trimestru al anului precedent, cu 9,8% și respectiv 9,3%.

Trimestrul II 2018 comparativ cu trimestrul I 2018: numărul mediu de pensionari a fost în scădere cu 16 mii persoane faţă de trimestrul precedent, în timp ce numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a scăzut cu 6 mii personae.

Pensia medie lunară a rămas la același nivel cu cea din trimestrul precedent, iar pensia medie de asigurări sociale de stat a crescut ușor (cu numai un leu).

Sinteză: Mariana Drăgoi – RADOR