Guvernul vrea să scadă TVA la serviciile din turism de la 9 la 5%

Guvernul pregăteşte, pentru săptămâna viitoare, o ordonanţă de urgenţă privind reducerea TVA la serviciile din turism de la 9 la 5 procente, anunţă ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici. În privinţa micşorării supraccizei la carburanţi, el a precizat că, până la finalul anului, vor fi făcute mai multe analize în acest sens.

Eugen Teodorovici: Este normal ca la Ministerul de Finanțe să se facă analize pe toate aceste posibile măsuri, fie că au fost aplicate anii trecuți, fie că sunt încă în vigoare, pentru a vedea care e cea mai bună variantă pentru mediul economic. În mod normal, noi am spus că pe Cod Fiscal și pe Procedură Fiscală până la final de an vor fi făcute mai multe analize. Sunt deja foarte multe propuneri din zona economică către Ministerul de Finanțe și până la final el ar trebui să fie clar cuprins în textul celor două legi.

Până atunci, în şedinţa de guvern de astăzi ar putea fi discutată o ordonanţă de urgenţă privind insolvenţa, astfel încât să se prevină specularea acestei proceduri de către companiile care tot acumulează datorii. Ministrul Teodorovici a precizat, la un post de televiziune, că s-a primit avizul Consiliului Economic şi Social privind introducerea unui plafon, pentru a face mai grea intrarea în insolvenţă a companiilor./eradu/lbadiu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 13 septembrie