Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, s-a aflat astăzi la Turda şi Alba Iulia

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, s-a aflat astăzi la Turda şi Alba Iulia, la finalul vizitei pe care a efectuat-o în aceste zile în mai multe zone ale României. Cu acest prilej Corina Creţu a criticat faptul că în ultimii patru ani autorităţile române au depus spre finanţare doar patru mari proiecte de infrastructură de transport. Comisarul european a mai amintit că una din probleme este birocraţia. A dat exemplu autostrăzii Sibiu – Piteşti, proiect care nu poate beneficia de fonduri comunitare, întrucât la două tronsoane au început lucrările fără să existe avize de mediu.

Corina Creţu: Din punctul nostru de vedere proiectul este extrem de întârziat şi estimările noastre arată că această construcţie nu poate începe mai devreme de anul 2019. Licitarea autostrăzii este, după cum ştiţi împărţită în cinci loturi, din care loturile doi, trei şi patru sunt cele mai dificile din punct de vedere tehnic deoarece sunt situate în munţi. În acest stadiu loturile unu şi cinci au început lucrările în absenţa evaluării impactului asupra mediului.

În discuţiile pe care comisarul Corina Creţu le-a avut cu autorităţile locale, aceasta le-a îndemnat să depună cât mai multe proiecte pentru a putea utiliza fondurile europene aflate la dispoziţia ţării noastre./fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 15 septembrie