Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii critică proiectul noii legi a pensiilor

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii critică proiectul noii legi a pensiilor, estimând că dacă va intra în vigoare va perturba semnificativ economia şi va duce la o creştere serioasă a inflaţiei. Preşedintele de onoare al Consiliului, Ovidiu Nicolescu, a declarat astăzi că, dacă legea va fi aplicată în forma actuala, pensiile vor creşte cu aproape 80% în trei ani, ceea ce nu ar putea suporta nicio economie din lume.

Ovidiu Nicolescu: Această lege subminează stabilitatea și sustenabilitatea economiei românești. E ca o bombă atomică pusă în economie. Dacă se aplică, în anul 2020 o să avem un puseu inflaționist de minimum 15%, o să avem o creștere a deficitului balanței de plăți cu cel puțin o jumătate din această sumă, în jur de 5 miliarde de euro, o să se deterioreze criteriile de convergență și nu o să putem să mai intrăm în Zona Euro încă nu știu câți ani, până se vor putea reface, dacă se vor putea reface.

Realizator: Reprezentanţii Consiliului Naţional al IMM-urilor mai susţin că pentru acest proiect nu au fost făcute analize de impact şi că este necesară identificarea unor soluţii de creştere sustenabilă a pensiilor, fără creşterea contribuţiilor angajatorilor şi fară mărirea taxelor şi impozitelor./eradu/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 17 septembrie