600 de reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai celui academic, precum şi oficiali participă, la această oră, la Bucureşti, la forumul de afaceri organizat în cadrul Summitului Iniţiativa celor Trei Mări. În deschiderea lucrărilor, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că este primul pas pe care îl fac împreună cele mai dinamice economii din Uniunea Europeană spre valorificarea mai energică a potenţialului de care dispune regiunea.
Klaus Iohannis: Prin acest forum, care va fi organizat regulat, preferabil anual, dispunem acum de un instrument deosebit de eficient prin care să stimulăm proiectele de investiţii şi iniţiativele antreprenoriale din regiunea noastră. Tot în logica rezultatelor concrete, un obiectiv principal al summitului va fi acordarea sprijinului politic la cel mai înalt nivel listei regionale de proiecte prioritare de interconectare în domeniile energiei, transportului şi digital, listă care a fost stabilită pe baza contribuţiilor statelor participante la iniţiativă, inclusiv a României.
Realizator: Forumul economic, la care se discută strategii de interconectare şi dezvoltare comună în spaţiul european dintre Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră, a deschis practic Summitul Iniţiativa celor Trei Mări, la care participă şefi de stat din Europa Centrală şi de Est şi preşedinţi ai unor importante instituţii financiare internaţionale./practica/gioan

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (17 septembrie)