Radioterapia românească, recunoaștere internațională la vârf

RECUNOAȘTERE INTERNAȚIONALĂ PENTRU UN MEDIC DE TOP ROMÂN, CONFERENȚIAR DOCTOR GABRIEL KACSO

  • Acesta coordonează activitatea medicală a peste 100 de medici în Europa

Medic primar cu dublă specialitate, Radioterapie, respectiv Oncologie Medicală, în cadrul Institutului Oncologic „Ion Chiricuta” Cluj (IOC) și doctor in Medicina din 2005, Gabriel Kacso este cadru didactic al UMF Cluj. Inovator în domeniul radiOterapiei, medicul Gabriel Kacso a implementat și dezvoltat în România radioterapia conformațională și brahiterapia în cancerul de prostată.

Descoperire sale au impresionat lumea medicală internațională, astfel încât radiologul român a fost numit președinte al Comitetului Medical Internațional Amethyst care coordoneaza activitatea de radioterapie in 5 țări din europa și este lider paneuropean in domeniu.

Gabriel Kacso este autor și co-autor la peste 50 de articole științifice, peste 15 cursuri și manuale universitare și postuniversitare, 5 cărți de specialitate. Cu o îndelungată carieră medicală, Gabriel Kacsó este coordonatorul echipei medicale din Centrul de Radioterapie Amethyst Cluj. A urmat stagii de perfectionare la Paris, Nisa și Viena. Este Conferențiar Universitar la UMF « Iuliu Hațieganu » Catedra de Oncologie, fiind coordonatorul Cercului Științific Studențesc de Oncologie. Domeniile de interes special sunt uro oncologia și brahiterapia ginecologică, mamară, digestivă și ORL.

Numirea sa în într-o funcție de top în cadrul singurului lanț Paneuropean de radioterapie care operează clinici din Franța, Polonia și Italia, înseamnă o recunoaștere a calităților profesionale deosebite ale medicului român, dar și a școlii românești de radioterapie. “Misiunea noastră de zi cu zi este să oferim pacienților o radioterapie sigură și eficientă, în timp util și, mai ales, la standarde europene. Europa este a noastră, a tuturor. Cu muncă asiduă, comunicare și cooperare eficientă reușim să fim parteneri de încredere pentru numeroase instituții medicale din București, Roma, Paris, Viena, Cracovia și Cluj. Mulțumesc tuturor colegilor care, prin seriozitatea și responsabilitatea muncii cotidiene, fac cinste oncologiei din România”, spune conferențiar doctor Gabriel Kacso, MD, PhD.

RADOR – 17 septembrie