Dan Bittman revine pe scena Cluj Symphony Experience, alături de Cristi Minculescu

Începe a doua ediție a festivalului Cluj Symphony Experience!

Dan Bittman revine pe scena „Rock the Symphony”, alături de Cristi Minculescu și alți artiști îndrăgiți de clujeni.

Joi, 20 septembrie, începe a doua ediție a festivalului Cluj Symphony Experience care, timp de patru zile, transformă Clujul într-o scenă muzicală prin evenimentele speciale pregătite de organizatori.

Probabil cel mai așteptat eveniment este „Rock the Symphony”, sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 19.00 în Piața Unirii, unde mari nume ale muzicii românești vor cânta hituri celebre, într-o orchestrație specială, alături de orchestra simfonică Bigg Dimm a’Band.

Pentru că anul trecut i-a plăcut foarte mult la Cluj Symphony Experience, Dan Bittman, „vocea” trupei Holograf, revine pe scena festivalului și își invită fanii să cânte împreună. Cu piese ca „Ochii tăi”, „Banii vorbesc” sau „Dincolo de nori” publicul va călători prin cei 40 de ani de muzică pe care trupa Holograf îi aniversează anul acesta, fără a lipsi însă nici piesa „Și îngerii au demonii lor” din cariera solo a artistului.

Salutul „Bună seara, prieteni!” va răsuna sambătă seara în Piața Unirii din Cluj-Napoca. Cu vocea sa inconfundabilă, Cristi Minculescu va cuceri publicul cântând piese care l-au făcut celebru de-a lungul carierei, dar de data aceasta împreună cu orchestra Bigg Dimm a’Band.

Trupa Hara va cânta din tot sufletul „Ne vedem la Cluj!”, pentru că, pentru membrii trupei, Clujul este acasă și ei trăiesc de fiecare dată cu aceeași emoție revederea cu publicul. Seara va fi completată de Dj K-lu, producător și Dj care, deși se declară un introvertit, trăiește muzica cu pasiune și produce pentru a face oamenii să se miște și să zâmbească.

Cu orchestra Bigg Dimm a’Band a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”, condusă de profesorul Răzvan Metea, fanii festivalului s-au întâlnit și anul trecut și au trăit împreună o experiență extraordinară.

Și duminică, 23 septembrie, începând cu ora 19.00 clujenii îi vor putea întâlni pe tinerii muzicieni în Piața Unirii în cadrul evenimentului Symphony of Colours și Flashmob, precum și vineri între orele 10.00-18.00 când SymphonyCity călătorește în autobuze și tramvaie.

Joi este ziua dedicată invitatului special, artistul norvegian Aksel Kolstad. Göteborgsposten l-a numit „Franz Liszt al vremurilor noastre”, presa americană l-a numit „Noul Victor Borge”, el însuși se declară „cel mai disponibil pianist clasic” și își propune să facă o revoluție culturală. Pianist, compozitor, dirijor, comediant și sportiv, Aksel este genul de rebel care nu renunță la încercările de a sfida limitele, la a explora și a crea.

Din program mai fac parte VR Symphony, o experiență muzicală virtuală de neratat, ce va putea fi experimentată de joi până sâmbătă între orele 10.00-18.00 în Piața Unirii și Baby Yoga Symphony, sâmbătă la ora 14.00 în Parcul Central, unde sunt așteptați părinții cu bebelușii lor la un program special creat pentru ei.

Cluj Symphony Experience, un festival dedicat comunității, diversității și multiculturalității are loc în perioada 20-23 septembrie și este un eveniment cu intrare liberă, la care sunt așteptați toți clujenii./rcostea

RADIO CLUJ – 18 septembrie