Şedinţă de guvern pentru stabilirea datei referendumului privind redefinirea familiei

Guvernul urmează să se reunească astăzi într-o şedinţă, care fusese anunţată iniţial pentru ieri. Este aşteptată adoptarea unei ordonanţe de urgenţă pentru referendumul privind redefinirea familiei în Constituţie, după ce Curtea Constituţională a avizat ieri revizuirea legii fundamentale în acest sens.

Reporter: Andrei Şerban – Guvernul anunţase ieri că va avea o şedinţă extraordinară pentru a stabili data referendumului, dar, din motive tehnice, a fost nevoit să amâne această şedinţă pentru astăzi. Se pare că Executivul intenţionează ca referendumul să se desfăşoare în două zile, aşa cum precizau surse guvernamentale.

Ieri, CCR a decis că legea de revizuire a Constituţiei care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie respectă dispoziţiile constituţionale. Aşadar, de acum, Executivul trebuie să stabilească data referendumului, calendarul acţiunilor acestuia şi o serie de elemente tehnice legate de ştampilele şi buletinele de vot care vor fi folosite, listele electorale şi bugetul alocat referendumului. De asemenea, campania electorală va începe în momentul anunţării datei referendumului./lcoman/cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 18 septembrie