Un nou film al regizorului Paul Negoescu pe marile ecrane

După succesul de box-office-ul din 2016 cu „Două lozuri”, regizorul Paul Negoescu ne invită la o nouă comedie: „Povestea unui pierde-vară”. Filmul a avut premiera pe marile ecrane în acest week-end, iar astăzi, actorii şi regizorul vor fi în faţa publicului de la Cluj. Ianna Ionuţă l-a intervievat pe Paul Negoescu.

*
-: Era un bărbat de o vârstă imprecisă, bine clădit şi perfect îngrijit. Profesor la Politehnică, era unul dintre preferaţii studenţilor sau al studentelor.
-: Cristina, nu?!

*
Paul Negoescu: Este un film cu Alexandru Papadopol, Nicoleta Lefter, Crina Semciuc, Radu Romaniuc, Rolando Matsangos şi alţii. Este o comedie semiromantică.
Reporter: Cine este pierde-vară?
Paul Negoescu: Eu, eu sunt. În film pierde-vară, pe de o aprte, este personajul lui Papadopol, pe de o parte este personajul lui Radu Romaniuc, care este scriitor şi scrie o poveste, dar nu ştiu care dintre ei este mai pierde-vară.

*
-: Când în rezolvarea unei ecuaţii greşeşti un calcul la început, rezultatul va fi distorsionat de greşala iniţială.
-: Deci, soluţia reală a ecuaţiei este zero.
-: Da.

*
Reporter: De la ce a pornit ideea filmului?
Paul Negoescu: Ideea filmului a pornit de mult de tot, când vroiam să fac un film despre diferenţele pe care le remarcam eu între bărbaţi şi femei, între felul cum privesc bărbaţii femeile, mai ales. Am scris un scenariu. A durat mult până l-am finanţat, timp în care am filmat „Două lozuri”, după ce am terminat cu „Două lozuri” şi cu distribuţia în cinematografe ne-am apucat de filmul ăsta şi atât./lazard/pvelisar

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 23 septembrie