Israelul respinge acuzaţiile Moscovei privind responsabilitatea pentru doborârea unui avion rusesc în Siria

Israelul respinge acuzaţiile Kremlinului şi consideră că regimul Assad este responsabil de doborârea avionului cu o baterie antiaeriană de fabricaţie rusească, săptămâna trecută.

Corespondenţă din Ierusalim – Reporter: Dragoş Ciocîrlan – Armata israeliană a respins acuzaţiile de la Moscova după doborârea unui avion rusesc IL-20 de către armata lui Bashar al-Assad. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a declarat că piloţii avioanelor nu s-au folosit de aeronova forţelor ruse ca acoperire pentru misiunea lor: „Avioanele israeliene de luptă nu s-au ascuns în spatele vreunui avion şi erau în spaţiul aerian al statului Israel când sirienii au doborât avionul rusesc”.

În declaraţia purtătorului de cuvânt al armatei israeliene se arată că forţele ruseşti staţionate în Siria şi armata israeliană au interese comune în faţa provocărilor din regiune, iar furnizarea de arme sofisticate unor iresponsabili reprezintă un pericol pentru regiune.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, referindu-se la incidentul calificat „tragic şi dificil”, împărtăşeşte durerea familiilor şi a poporului rus. În comunicat se arată, de asemenea, că securitatea infrastructurii forţelor ruse staţionate în Siria a fost luată în considerare când a fost aprobată intervenţia avioanelor israeliene în Siria./cvanatoru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 24 septembrie