Regina Paola a Belgiei a suferit un accident cerebral

Marţi seara, în timp ce se afla la Veneţia, Regina Paola a Belgiei a suferit un accident vascular cerebral, iar în timpul după amiezei de miercuri urma a fi repatriată de urgenţă la aeroportul militar Melsbroek.
Anunţul a fost dat de postul public belgian RTBF. Deocamdată, nu se cunosc detalii privind gravitatea stării sale de sănătate. Soţia regelui Albert este în vârstă de 81 de ani. Monarhul a abdicat cu cinci ani în urmă în favoarea fiului său Filip, căsătorit cu Regina Matilde.
În ultima perioadă, Regina Paola s-a confruntat cu mai multe probleme de sănătate: în septembrie 2015 a fost obligată să-şi ia o „perioadă de repaus total” ca urmare a unor probleme cardiace, iar în 2017 a avut o fractura de şold, la mai puţin de două luni după ce şi-a fracturat o vertebră.
Paola a Belgiei s-a născut la Forte dei Marmi, în Toscana, fiind cel de-al şaptelea şi cel mai mic dintre copiii prinţului Ruffo de Calabria, al şaselea duce de Guardia Lombardi (1884 – 1946). Mama sa este Luisa Gazelli, o descendentă pe linie maternă a lui Gilbert du Motier, marchiz de La Fayette./cpaunel

(www.rainews.it – 26 septembrie)