Klaus Iohannis a pledat de la tribuna ONU pentru alegerea României ca membru nepermanent în Consiliul de Securitat

Preşedintele Klaus Iohannis a pledat de la tribuna ONU pentru alegerea României ca membru nepermanent în Consiliul de Securitate. În discursul rostit în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, preşedintele a spus că pacea, dezvoltarea şi justiţia reprezintă baza strategiei multilaterale a ţării. Trimisul Radio România la New York, Oana Bâlă transmite.
Reporter: România ca deţinătoare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene în primul în primul semestru din 2019 va consolida parteneriatul Uniunii cu ONU, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul intervenţiei naţionale. Şeful statului a amintit totodată de candidatura ţării noastre pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate la ONU în perioada 2020-2021.
Klaus Iohannis: După cum ştiţi, România candidează pentru un mandat de membru nepermanent în Consiliul de Securitate pentru perioada 2020-2021. Prin această candidatură ne asumăm partea noastră de responsabilitate în efortul de a spori eficacitatea Consiliului. Sperăm că întreaga noastră evoluţie de până acum în cadrul ONU va va convinge încă o dată că România este determinată să sprijine organizaţia în activitaţile sale de promovare a păcii şi dezvoltării pentru toţi membrii săi. Pacea, dezvoltarea şi justiţia sunt piloni fundamentali ai strategiei noastre multilaterale. Ne respectăm partenerii şi ne bazăm pe dialog. Contăm pe sprijinul dumneavoastră extrem de valoros pentru candidatura noastră. România va fi un partener responsabil în promovarea agendei comune a ONU.
Reporter: Preşedintele Klaus Iohannis a mai afirmat în alocuţiunea sa că statele membre ale ONU au datoria să explice mai bine cetăţenilor lor care sunt provocările actuale la adresa păcii, echitaţii şi sustenabilităţii societăţilor şi să vobească mai mult despre rolul jucat de organizaţie în abordarea lor. Şeful statului a subliniat că cetăţenii trebuie să fie informaţi şi cu privire la ameninţaile de securitate./mnecula

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 27 septembrie