Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit ieri cu secretarul apărării ale Statelor Unite, James Mattis

Ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit ieri cu secretarul apărării ale Statelor Unite, James Mattis. A fost a doua vizită a sa la Pentagon în mai puţin de un an. După întrevedere, Mihai Fifor i-a acordat un interviu, prin telefon, colegei noastre Ruxandra Săraru:
Reporter: Ruxandra Săraru – Domnule ministru, aţi avut o întâlnire extrem de importantă cu secretarul apărării american şi am vrea să ştim ce s-a discutat în cadrul acestei întâlniri.
Mihai Fifor: Am trecut în revistă foarte multe chestiuni importante pentru relaţia pe care o avem, de parteneriat strategic cu Statele Unite ale Americii. L-am asigurat pe secretarul apărării James Mattis că România nu crede într-o Europă a apărării fără întărirea relaţiei transatlantice, cu atât mai mult după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană. Ne vom revedea săptămâna viitoare la ministeriala NATO, de la Bruxelles, şi, desigur, avem promisiunea fermă a secretarului apărării James Mattis, că în luna ianuarie, cel mai târziu luna feburarie, a anului viitor, va efectua o vizită oficială în România.
Realizator: În cadrul vizitei în Statele Unite, ministrul Mihai Fifor s-a întâlnit cu senatori americani, precum şi cu reprezentanţi ai principalelor companii din industria de apărare americană./eendrefy