Mediul de afaceri se opune înfiinţării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Mediul de afaceri se opune înfiinţării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii – a declarat Florin Jianu, preşedintele Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România. El apreciază că proiectul de ordonanţă de urgenţă privind înfiinţarea Fondului Suveran conţine mai multe excepţii de la legea de înfiinţare a societăţilor comerciale.
Florin Jianu: În lege, la societăţile pe acţiuni se spune că în maximum un an de zile trebuie să verşi capitalul social. Aici se face o derogare şi se spune că în cinci ani de zile o să vină ei cu capitalul social, care este de ordinul miliardelor de lei. Mandatele celor care vor reprezenta Adunarea Generală se ridică la nouă ani de zile. Mandatele normale sunt de doi, maxim patru ani de zile. Fondurile suverane înseamnă, de fapt, un excedent bugetar sau o resursă pe care o exploatezi. Or, noi nu avem nicio astfel de resursă în acest moment, nici excedent bugetar, ca să creăm un astfel de fond.
Realizator: Florin Jianu participă, la Galaţi, la topul judeţean al firmelor private din judeţ. Potrivit corespondentei RRA, Maria Măndiţă, acest eveniment este organizat, în mod tradiţional, înainte de Topul Naţional al Firmelor Private din România, care va avea loc pe 2 noiembrie, la Bucureşti./atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 3 octombrie