THE WASHINGTON POST (SUA), 2 octombrie 2018 – Bucureşti – Zeci de jurnalişti şi organizaţii independente din România l-au criticat pe preşedintele partidului de guvernământ pentru că a spus că autorităţile ar trebui să cerceteze fondurile aflate în spatele anumitor pagini de ştiri de pe internet.

Liderul Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a făcut aceste afirmaţii duminică, după ce un reporter al unui post de televiziune a întrebat dacă guvernul şi serviciile române de informaţii ar trebui să verifice cum sunt finanţate paginile de ştiri de pe internet care publică informaţii critice despre guvern.

Dragnea a răspuns afirmativ şi a spus că guvernul ar trebui să elaboreze o legislaţie pentru ca acest lucru să fie posibil. „De ce să fie secrete asemenea lucruri?”, a întrebat el.

Luni, nouă organizaţii neguveramentale şi 33 de jurnalişti şi publicaţii au calificat declaraţiile lui Dragnea drept „o tentativă de intimidare fără precedent a jurnaliştilor independenţi”.

G4Media, pe care Dragnea o dăduse anterior ca exemplu negativ, a declarat că preşedintele partidului este „obsedat” de jurnaliştii care transmit relatări critice la adresa lui.(AP)/cciulu

Traducerea: Alexandru Danga