Carmen Lidia Vidu deschide seria evenimentelor „Portretele artiştilor la maturitate” la ICR

Institutul Cultural Român va găzdui marţi, 9 octombrie 2018, de la ora 18.30, evenimentul intitulat „Portretul artistei la maturitate: Carmen Lidia Vidu faţă cu Andrei Ţărnea”. Desfăşurată în sala mare ICR din Aleea Alexandru numărul 38, întâlnirea este prima din seria dedicată artiştilor români contemporani.

După proiecţiile unor filme realizate de Carmen Lidia Vidu – printre care o premieră națională, Jurnal de România. Jurnal de musulman  – va urma un dialog între regizoare, publicul invitat şi moderatorul discuţiei, Andrei Ţărnea, comisarul român al Sezonului România-Franţa.

Preocupată de studiu și laborator, Carmen Lidia Vidu este cunoscută pentru diverse tipuri de proiecte, de teatru, multimedia, de dans, de film, dar și pentru expoziţii de artă. Festivalul „George Enescu” 2017 s-a deschis cu opera „Oedipe” de George Enescu în versiune concertantă cu London Philharmonic Orchestra, sub conducearea lui Vladimir Jurowski, având proiecții realizate de regizoare.

„Nu mi-a păsat dacă e film, teatru, artă video, multimedia, dans, documentar sau instalații artistice. Cred că sunt un artist care s-a născut în experiment și așa mi-ar plăcea să merg mai departe “, a declarat artista.

Andrei Ţărnea, diplomat de carieră, a condus Centrul Român de Informare de la Bruxelles şi ulterior ICR Bruxelles până în mai 2010. A fost director executiv al Institutului Aspen România şi este în prezent comisarul român al Sezonului România-Franţa, care se va desfăşura între 1 decembrie 2018 şi 14 iulie 2019.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, anunţă ICR într-un comunicat.

Sinteză : Mariana Drăgoi