FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU 2018 gata de start

Deschiderea oficială a celei de-a 28-a ediții a Festivalului Național de Teatru va avea loc vineri, 19 octombrie, de la ora 17.30, la sala Imagine a Hanului Gabroveni din centrul Capitalei. Acest spațiu devine, pe întreaga durată a manifestării, HUB-ul FNT – un spațiu multi-art ce va concentra majoritatea evenimentelor culturale din Festival.

 

De la ora 18.00 sunteți invitați ai vernisajului expoziției Lacombe: Theater/Cinema o expoziţie-eveniment pe care avem privilegiul să o inaugurăm în prezența artistei fotograf, Brigitte Lacombe. Cele trei teme pe care le va acoperi expoziția – teatru / portrete / film cuprind un set de 40 de fotografii reprezentative din portofoliul artistei, creionând o colecție de opere fotografice unică.

 

Brigitte Lacombe este o personalitate ce şi-a pus amprenta de neconfundat asupra universului fotografic contemporan, cu deosebire în arta portretului. Cu o experienţă de patru decenii, a creat portrete clasice şi intime ale celor mai apreciaţi artişti, actori, politicieni şi intelectuali.

 

 

Festivalul Național de Teatru se va desfăşura la Bucureşti, în perioada 19 – 29 octombrie, aceasta fiind a 28-a ediţie. În an centenar, peste 100 de evenimente sunt propuse publicului în cele 11 zile de Festival.

Ediția din acest an a FNT îi este dedicată regizoarei Cătălina Buzoianu.

Festivalul se desfăşoară pentru al patrulea an consecutiv sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.

Sinteză: Mariana Drăgoi