PNL a depus o moţiune simplă împotriva ministrului culturii, George Ivaşcu

PNL a depus astăzi, la Camera Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului culturii, George Ivaşcu. Semnatarii documentului cer demisia acestuia şi critică modul în care Guvernul gestionează manifestările dedicate aniversării Centenarului, după cum a explicat preşedintele Comisiei parlamentare pentru cultură, deputatul liberal Gigel Ştirbu.
Gigel Ştirbu: Este revoltător că, din cauza unor politici culturale deficitare, România poate să rateze un moment de o importanţă politică deosebită, şi anume, acela de a reuşi să integreze propria istorie în marea familie a istoriei europene. Semnatarii acestei moţiuni îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de incapacitatea Guvernului de a putea gestiona marea sărbătoare de la 1 decembrie 2018, îngrijorare manifestată de altfel şi de profesioniştii din domeniul muzeal, de istorici, de asociaţii culturale, de oameni de cultură.
Realizator: Conducerea Camerei Deputaţilor va stabili miercuri programul de dezbatere în plen a moţiunii simple, precizează redactorul Angela Matei./ilixandru/atataru

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 8 octombrie