Preşedintele Klaus Iohannis a decorat la Palatul Cotroceni, supravieţuitori ai Holocaustului

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, în această după-amiază, la Palatul Cotroceni, supravieţuitori ai Holocaustului. După ceremonie, Klaus Iohannis a amintit că în România antisemitismul s-a manifestat, la început, prin cultivarea în societate a urii nesăbuite şi apoi prin adoptatrea unor legi care i-au scos pe evrei din viaţa socială şi economică. De Ziua Naţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului din România, şeful statului a subliniat ca astăzi, aceste legi sunt de neconceput într-o societate modernă şi democratică şi atras atenţia că pacea socială trebuie să fie respectată:

Klaus Iohannis: Atunci când pacea socială este pusă în pericol şi avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens, în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituţiei. Este nevoie de o abordare matură şi o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanţi din societate. Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii şi asumarea faptului că numai prin toleranţă putem depăşi acele falii care riscă să ne dezbine.

Realizator: Klaus Iohannis a mai vorbit astăzi despre nevoia ca România să fie o ţară pentru toţi românii, în care aceştia să traiască în bună înţelegere, fără spaime şi tulburări provocate de pericole imaginare./ilixandru/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 octombrie