Robert Mureșan, campion european  BMU pentru al doilea sezon consecutiv

Robert Mureșan, singurul pilot român din istorie care a participat în MotoGP, și-a trecut în weekend în palmares al doilea titlu consecutiv de campion balcanic la clasa regină Superbike.

Legitimat din sezonul acesta la CSM București, Roby a terminat pe locurile 2 și 1 ultimele două etape ale sezonului desfășurate pe circuitul MotorPark din Adâncata. Bulgarii Martin Choy și Angel Karanyotov, sportivi cu prezențe în competiții internaționale de top, au fost principalii rivali pentru campionul României. „Pentru mine faptul că am obținut al șaselea titlu național consecutiv și al doilea titlu est-european reprezintă o realizare foarte mare. Am avut ca principali rivali doi piloți foarte rapizi din Bulgaria, Choy având participări chiar în Campionatul Mondial de Anduranță. Rezultatul mă bucură și pentru că sunt primele trofee de când sunt la CSM București și le mulțumesc pentru sprijinul acordat”, a spus fericit Robert Mureșan.

În ultima etapă, pe podium a urcat un alt român Bogdan Vrăjitoru (CSM București). Echipa din capitală a mai avut doi sportivi care au reușit sa se implice în lupta pentru podium. Dumitru Robertino (Formula 600) a ocupat locul 4 în etapa de Campionat European BMU și locul 2 pe plan național în ambele etape de la Adâncata, iar Adrian Rus a reușit o performanță similară la clasa Formula 1000 în penultima etapă a sezonului. România s-a impus și în clasamentul pe națiuni în fața Bulgariei și Macedoniei.

Sinteză: Mariana Drăgoi