Termenele de plată pentru achitarea obligaţiilor fiscale

Taxele datorate de persoanele fizice pentru veniturile obţinute în ultimii cinci ani pot fi plătite pâna la finele lunii iunie 2019, reiese dintr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Cetăţenii care îşi vor plăti sumele prevăzute în deciziile de impunere până în luna decembrie vor beneficia de un bonus de 10 la sută, precizează ministrul de finanţe, Eugen Teodorovici. El a explicat că aceste obligaţii fiscale ce vizează impozitul pe venit şi contribuţiile sociale pentru pensii şi sănatate – vor fi transmise către contribuabili până în luna februarie 2019:

Eugen Teodorovici: Cei de la ANAF şi CNSF definitivează întreaga informaţie fiscală pe fiecare contribuabil. După aceea, este şi Ordonanţa, care s-a publicat în Monitorul Oficial, aprobată săptămâna trecută în Guvern, spune foarte clar că cei, care primesc decizii de impunere în noiembrie, vor avea ca obligaţie de plată, anul viitor în iunie, final de iunie, şi pentru a plăti, dacă cumva fac plata până la final de decembrie, a.c., au şi un bonus de 10%. Cei care primesc deciziile de impunere anul viitor, până în februarie, au acelaşi termen de plată, iunie 2019, şi la fel un bonus pentru plata anticipată, în martie 2019./lcoman/fcostea

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 9 octombrie