Medicii se vor putea pensiona la cerere la 67 de ani

Medicii se vor putea pensiona la 67 de ani, la cerere, în loc de 65, potrivit unei propuneri legislative care va merge la Camera Deputaţilor. Documentul a trecut ieri de Senat, cu susţinerea tuturor grupurilor parlamentare. Senatorul PSD Ion Rotaru a susţinut în plen că noile prevederi vin să rezolve problema lipsei acute a medicilor, indiferent de specializare:

Ion Rotaru: Nu va genera în niciun caz o presiune pe buget, ba dimpotrivă, va însemna un beneficiu, în sensul în care oamenii rămân activi, vor avea şi contribuţii în continuare la sistemul de pensii şi sperăm să rezolvăm măcar parţial o problemă care ţine, aşa cum spuneam, de lipsa medicilor, nu numai în marile oraşe, nu numai la nivel de judeţe şi în zonele mai puţin dezvoltate.

Şi liberalii au susţinut că propunerea este binevenită, ţinând cont de problemele cu care se confruntă sistemul sanitar din ţara noastră. Senatorul PNL Leon Dănăilă:

Leon Dănăila: Pe plan european, sunt 3,4 medici la mia de locuitori. La noi în ţară sunt 2,5 medici la mia de locuitori, dar există judeţe în care numai un singur medic există la mia de locuitori. Ducem un deficit foarte mare de medici, în special sunt unele spitale care se închid din cauza lipsei de specialişti./aboboc/dsirbu

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI -11 octombrie