Cursuri gratuite de formare profesională pentru antreprenori, manageri și angajați HR

Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) implementează în perioada 4 mai 2018- 3 mai 2019, proiectul „PROACTIV PLUS – competitivitate pentru viitor” ce are ca scop principal creșterea competitivității și adaptabilității întreprinderilor, inclusiv a start-up-urilor, la schimbările și dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv prin stimularea dezvoltării competențelor antreprenorilor, managerilor și angajaților din zonele Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Centru.  

Astfel, în cadrul proiectului:

1. Un număr de minim 384 de persoane (264 antreprenori și 120 de angajați în poziții de management) vor beneficia de cursuri gratuite pentru îmbunătățirea abilităților manageriale și antreprenoriale pentru următoarele tipuri de competențe:

1. “Competente antreprenoriale”,

2. “Manager de inovare”,

3. “Manager îmbunătățire procese”.

2. 120 de angajați din departamentele de resurse umane vor participa la o serie de cursuri pentru îmbunătățirea abilităților de management al resurselor umane pentru ocupațiile de “Manager resurse umane” și “Inspector resurse umane”.

3. Minim 46 de IMM-uri vor fi sprijinite în realizarea unei planificări strategice pe termen lung, care sa permită anticiparea schimbărilor din domeniile în care activează.

De asemenea, proiectul presupune realizarea de multiple activități de informare și conștientizare menite să sporească importanța acordată programelor de formare profesională pentru angajați.

Sinteză: Mariana Drăgoi