Cunoscutul profesor şi jurnalist Ioan Laza, sărbătorit de comunitatea academică, la 65 de ani

În deschiderea conferinţei internaţionale « Jurnalismul şi literatura. Similitudini şi diferenţe », care are loc la Oradea, în perioada18-19 octombrie 2018, profesorii şi studenţii de la Catedra de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, colectivul jurnalism, Universitatea din Oradea au creat un moment emoţionant, omagierea activităţii lectorului universitar doctor Ioan Laza, la împlinirea vârstei de 65 de ani.

„Un model de dascăl, un model uman”, l-a caracterizat, succint  prof. univ. dr. Sorin Curilă, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea.

Născut la 22 octombrie 2018 la Meziad, Bihor, Ioan Laza este unul dintre jurnaliştii cunoscuţi ai Bihorului. Între 1978-1982  a debutat în presă, ca redactor la ziarul „Crişana”, între 1982- 1989 a fost corespondent al ziarului „Scânteia”, iar, între 1993-2003, devine director al publicaţiilor Crişana, Crişana Plus, Al cincilea anotimp. Şi-a început cariera didactică în anul 2003, la Catedra de Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, colectivul jurnalism, Universitatea din Oradea. Împreună cu colegii săi a pus bazele unui Centru  de cercetări pentru problemele migraţiei şi libertatea de mişcare şi a creat două mastere.

Profesorul Laza este distins cu Ordinul jurnaliştilor clasa I în 2001 şi Medalia de aur în 2006, acordate de Uniunea Ziariştilor Profesionişti.

Carmen Ionescu