Victor Ponta a fost ales preşedinte al Partidului Pro România

Fostul premier, Victor Ponta, a fost ales astăzi preşedinte al Partidului Pro România, în cadrul primului congres naţional al acestei formaţiuni. Cei aproximativ 900 de delegaţi din toată ţara au decis ca din echipa de conducere să mai facă parte Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi Nicolae Bănicioiu, în calitate de prim-vicepreşedinţi.  Ca strategie, Pro România îşi propune să pună accent pe competenţă şi proiecte care să asigure o mai bună integrare europeană a României, a precizat Victor Ponta:
Victor Ponta: „Am zis că nu mai fac politică şi nu o mai iau de la capăt, dar nu mă pot da bătut nici eu, nici cei pe care i-aţi văzut alături de mine, când lucrurile merg prost. Vreau să cred că în continuare şansa noastră este să avem oameni mai competenţi decât cei actuali, să avem proiecte de construcţie, nu doar de luptă şi de distrugere şi să reuşim să ne ducem România pe o cale pe care pornise la un moment dat, în urmă cu câţiva ani şi pare că se întoarcem din drum. În rest, mulţi oameni competenţi şi proiecte”.
Pro România, formaţiune de centru-stânga, ce va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale din 2019, declara, în urmă cu o lună, Victor Ponta. El mai spunea că nu va intra în cursa pentru fotoliul prezidenţial, întrucât nu crede că se va finaliza dosarul penal deschis pe numele său, aminteşte redactorul  nostru, Angela Matei./gpodea

(RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI – 21 octombrie)