În fiecare an peste 2.500 de tineri decid în locul adulților de “Ziua Ștafetei”

În perioada 12 – 23 Noiembrie 2018, tineri din toată țara vor prelua slujbele mult visate ale unor profesioniști în domeniu lor de activitate cu disponibilitatea de-a împărtăși din abilitățile și expertiza lor.

„Ziua Ştafetei” celebrează dreptul tuturor tinerilor de a participa în societate și se desfășoară în fiecare an în noiembrie, cu ocazia Zilei Internaționale a semnării Convenției privitoare la Drepturile Copilului ce are loc pe 20 noiembrie.

Conceptul este următorul: pentru o zi, tinerii “preiau” meseria visată, pe care au decis că vor s-o experimenteze. Această zi specială este apoi pregatită de către mentor oferindu-le oportunitatea de a vedea cu adevărat ce înseamnă exercitarea profesiei alese. Mentorul va ghida tinerii pe parcursul zilei și chiar va încurajara implicarea tinerilor în luarea deciziilor.

Înscrierile se vor face pe website-ul www.ziuastafetei.ro până pe 1 noiembrie 2018. Sunt așteptate să se înscrie organizații nonguvernamentale, instituții publice, școli, instituții de protecție a copilului, instituții private, copii, tineri, se arată într-un comunicat primit la redacţie.
Proiectul este dedicat tuturor copiilor și tinerilor cu vârste între 12-18 ani care trăiesc în România.

Inițiativa, ajunsă în prezent la cea de-a șaptea ediție, este implementată de Fundația Terre des hommes în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, F.O.N.P.C, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, instituții de stat și private din toată țara, ce recunosc potențialul deosebit al tinerilor.

Mihaela Sandu
Communication Officer
Str. Franzelarilor nr. 6, Sector 2
020786, Bucuresti, Romania
T: +40 371 300 390 M: +40 723 433 816
mihaela.sandu@tdh.ro, www.tdh.ch