Petro Poroşenko, în primii şase cei mai bogaţi oameni ai Ucrainei

Preşedintele Ucrainei Petro Poroşenko şi-a mărit averea cu 10% faţă de anul trecut şi se află în primii şase cei mai bogaţi oameni ai acestei ţări, rezultă din datele clasamentului anual „Top 100 al celor mai bogaţi ucraineni”, care a apărut, joi, pe site-ul publicaţiei „Novoe Vremia”.

Conform clasamentului, Poroşenko se situează pe poziţia a şasea în top cu „o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari, iar activul cheie al liderului ucrainean este corporaţia Roshen”.

Cel mai bogat om al Ucrainei este, în continuare, deţinătorul grupului SCM, Rinat Ahmetov, a cărui avere este apreciată de experţi la 12,2 miliarde de dolari, cu 76% mai mare faţă de anul trecut. Acesta este urmat în clasament de proprietarul companiei metalurgice „Interpipe”, Viktor Pinciuk, cu o avere de 2,7 miliarde de dolari (cu o creştere de 87% comparativ cu anul precedent), iar troica este închisă de proprietarul grupului de companii „Smart Holding”, deputatul „Blocului de Opoziţie”, Vadim Novinskii, cu o avere de 2,3 miliarde de dolari (şi o creştere de 94%).

Locurile patru şi cinci sunt ocupate de proprietarii companiei „Privat”, Ghennadi Bogoliubov şi Igor Kolomoiskii, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari. Autorii clasamentului subliniază că averile a sute de oameni din Ucraina cresc de 12 ori mai repede decât PIB-ul ţării, iar analiştii prevăd sporirea în continuare a averilor acestora./ssirbu/fcostea

www.tass.ru – 25 octombrie