A TARAU – comunicat de presa lansare volum

Muzeul Oraşului Oradea – Complex Cultural anunţă lansarea volumului „Românii din Crişana în Primul Război Mondial. Documente – De la nădejdea autonomistă la certitudinea unionistă”.

Volumul cuprinde studii istorice şi un mare număr de documente privitoare la implicarea românilor din Crişana în lupta de emancipare naţională, de la Revoluţia din anul 1848 până la Marea Unire din 1 Decembrie 2018.

Volumul este coordonat de către dr. Augustin Ţărău, muzeograf la Muzeul Orașului Oradea, iar colaboratorii săi sunt dr. Radu Milian, consilier în cadrul Arhivelor Naţionale – Serviciul Judeţean Bihor, şi dr. Mihai Georgiţă, directorul acestei instituţii.

Volumul a fost tipărit cu sprijinul financiar al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte Bihor, din cadrul Consiliului Judeţean Bihor.

Lansarea va avea loc în data de 2 noiembrie 2018, ora 17.00, în Sala de Conferinţe a Muzeului Oraşului Oradea, Corpul E, etaj I.

Iubitorii de istorie şi cei interesaţi sunt invitaţi să participe la acest eveniment, ce se încadrează în seria de manifestări închinate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri din 1 decembrie 1918.

Vă aşteptăm cu drag!