Comunicat – Ambasada Germaniei din București – Selecţie pentru Burse de Practică internaţională în Parlament oferite de Bundestagul German pentru anul 2019

Selecţie pentru Burse de Practică internaţională în Parlament oferite de Bundestagul German pentru anul 2019

În 30 şi 31 octombrie 2018, la sediul Ambasadei Germaniei din Bucureşti, va avea loc selecţia solicitanţilor pentru programul de Burse de practică internaţională în Parlament (IPS) al Bundestagului German. Delegaţia germană va fi condusă de domnul deputat Frank Heinrich.

În cadrul programului IPS, în perioada cuprinsă între începutul lunii martie şi sfârsitul lunii iulie 2019, un număr total de 120 de bursieri din 42 de state vor avea posibilitatea să cunoască sistemul parlamentar german, în cadrul unui program de burse finanţat de Bundestag. Scopul programului este acela de a le oferi posibilitatea participării nemijlocite la derularea activităţii politice si a proceselor decizionale democratice. Bursierii îşi desfăşoară activitatea în biroul unui deputat din Bundestag şi pot participa şi la seminarii ale Universităţii din Berlin.

Programul se află sub patronajul preşedintelui Bundestagului German, Prof. Dr. Wolfgang Schäuble şi se desfăşoară în cooperare cu trei universităţi din Berlin. Toate costurile privind transportul, cazarea şi asigurarea, inclusiv bursa lunară, vor fi preluate de Bundestagul German.

Informaţii suplimentare despre program găsiţi accesând pagina de internet:

http://www.bundestag.de/ips

Pe durata şederii în Bucureşti, delegaţia germană va avea întâlniri cu personalităţi din domeniile politic, economic si educaţie.

București – 29.10.2018

Contact de presă:
Laura Grünewald
Şefa secţiilor de presă şi cultură
Ambasada Germaniei Bucureşti
Str. Cpt. Av. Gheorghe Demetriade 6-8
011849 Bucuresti / România
Tel : +40 21 202 97 09
e-mail: pr-1@buka.diplo.de

RADOR – 29 octombrie