Conferinţa “EduproSummit#1 – Educate for future” pentru dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în România

La 1 noiembrie 2018, Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK) şi Ambasada Germaniei la Bucureşti organizează, între orele 9.00 şi 17.00, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, prima conferinţă privind învăţământul profesional “EduproSummit#1 – Educate for future”.

Scopul conferinţei este acela de a consolida sistemul de învăţământ profesional în sistem dual în România. În acest fel se va contribui la combaterea lipsei crescute a forţei de muncă calificate din România, forţă de muncă imperios necesară, având în vedere cu precădere creşterea economică puternică din anii trecuţi.

Conferinţa oferă factorilor de decizie din domeniul politic, economic, din sectorul educaţional, elevilor şi mass-media o platformă pentru a discuta despre dezvoltarea învăţământului profesional în sistem dual în România.

În prim-plan se află următoarele întrebări: Cu ce provocări se confruntă companiile şi şcolile? Cum pot fi încurajate mai multe companii să devină mai angajate în acest demers? Cum poate fi îmbunătăţită calitatea programei şi a sistemului de învăţământ? Cum pot fi atraşi mai mulţi elevi către învăţământul profesional? Cum poate fi preîntâmpinată reticenţa existentă în rândul familiilor faţă de opţiunea pentru pregătirea profesională?

Este, înainte de toate, rândul tinerilor de a vorbi în mod public despre experienţa şi despre aşteptările lor privind sistemul de învăţământ.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale al României.

Mai multe informaţii despre această conferinţă găsiţi la următorul link: www.eduprosummit.ro

RADOR – 29 octombrie