„Coborâm la prima”, filmul lansat la exact trei ani de la incendiul din clubul Colectiv

Astăzi, la exact trei ani de la incendiul din clubul Colectiv este programată proiecţia de gală a filmului „Coborâm la prima”, în regia lui Tedy Necula. Pelicula este un proiect independent şi spune povestea călătorilor dintr-un vagon de metrou, a doua zi după tragedia de la Colectiv. Un reportaj de Ianna Ioniţă.
Reporter: „Coborâm la prima” este un film inspiraţional românesc, nu neapărat despre Colectiv, dar viaţa nu poate nega evenimentul. Sunt poveşti paralele din vieţile mai multor oameni care se întânlnesc într-o zi, cu o semnificaţie specială pentru unii, declară regizorul Tedy Necula. Filmul vorbeşte despre natura umană şi despre comportamentul în situaţii de criză, dar şi despre cum poţi să descoperi cu adevărat pe cineva, dacă ai timp să îl asculţi. Irina Margareta Nistor, despre „Coborâm la prima”.
Irina Margareta Nistor: Este un film extrem de normal. Faptul că este Victoria Cociaş acolo şi cu Cotimanis, ei lucrează mult împreună. Să nu uităm că Tedy a început în „Noro”, s-a îndrăgostit de cinema şi ne-a dăruit acum, la rândul lui un film care să ne facă bine.
Reporter: „Coborâm la prima” este un proiect independent. Contează şi timpul şi resursele, le mai spunea Tedy Necula, aşa că vagonul de metrou a fost construit în doar şapte zile cu o echipă formată din opt oameni./roprea/sdm2

 

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI (30 octombrie)