DNEVNIK: Comisarul european Corina Creţu a anunţat că a negociat mai multe fonduri pentru Bulgaria, România şi Grecia

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, la o conferinţă la Bucureşti, că a reuşit să îi convingă pe colegii săi de la Comisia Europeană să se întoarcă la formula Berlin privind elaborarea noului cadru financiar multianual, care se bazează pe formula 80% din PIB pe cap de locuitor, informează agenţia bulgară BTA.

„Potrivit acestei formule, am reuşit să negociem ca cele mai sărace trei state – Bulgaria, România şi Grecia -, să primească suplimentar 10 procente”, a declarat Corina Creţu, care este româncă.

„În propunerea noastră, a Comisiei Europene, România va beneficia de un buget cu 8% mai mare faţă de cel actual, în perioada 2014-2020. Am speranţa că negocierile care se vor derula între Consiliu UE şi Parlamentul European vor menţine aceste principii deja trasate”, a mai spus comisarul european.

România va prelua preşedinţia Consiliului UE de la 1 ianuarie 2019. În această perioadă vor avea loc negocieri pentru următorul cadru financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027.

https://www.dnevnik.bg/evropa/2018/10/29/3336138_rumunskiiat_evrokomisar_obiavi_che_e_dogovorila/

Traducerea: Mirela Petrescu

DNEVNIK (Bulgaria) – 30 octombrie